Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Sayfa: 1
Bu Konuyu Gönder | Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye ' de müslüman olmak 2  (Okunma Sayısı 148 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sinepüryan
Yeni Üye
*

Tebrik +0/-0

« : 30 Haziran 2008, 09:14:48 »

*  Türkiye'de gerçek bir müslüman olmak o denli zor değildir.islamiyet başka şeylere dayandırılmaya başlandığı,saptırıldığı takdirde elbette "tehlikenin farkında mısınız" alarmları çalar.bu bir din düşmanlığı değildir.bu komünist manifesto'da geçen,dinin toplum yönetiminde "uyuşturucu,afyon" olduğu söyleminin "din afyondur" şeklinde yansıtılmasına benzer.
*  neden bu kadar olumsuz ve zor yansıtıldığını anlayamadığım konu. iki ay sonra ramazan ve ben büyük bir mutlulukla orucumu tutacağım kimse beni yadırgayamayacak, arkadaşlarımla oturup iftarı bekleyeceğim. eğer dışarıdaysak uzun kuyruklar beklememek için erkenden bir yer bulup yemek kokuları içinde nefsimize sahip olmayı sürdüreceğiz. ALLAH kabul etsinlerle orucumu bozacağım, her yerde ezan sesleri yankılanacak. dilersem camiye gidip namaz kılacağım, dilersem evde kalıp dua edicem. ramazan dışında rutin ibadetime devam edebileceğim, istediğim zaman istediğim kadar kuran okuyup, namaz kılıp, zekatımı ve fitremi verip huzurumla yaşamıma devam edeceğim. bunun dışında hayatıma nasıl istersem öyle devam edeceğim. sokakta yürürken başım açık diye tepki almayacağım. kimse kapanmam için baskı yapmayacak. tamamen vicdanımı ilgilendiren dinimi dilediğim gibi yaşayacağım.
*  "Türkiye'deki müslümanlar ya yobazdır, ya da dinle ibadetle alakası olmayan tiplerdir" genellemesine maruz kalarak yobaz zannedilebilmektir. ikisinin ortasından birçok kişinin haberinin olmamasıdır. ikisinin ortasındakilerden "dinle ibadetle alakası olmayan tipler" grubuna daha yakın olanlar için daha da çekilmezdir bu önyargılar.
* elbette kolaydır. zira kelime-i şehadet getirmek müslüman olmak için yeterlidir. hiçbir müessese veya şahıstan bunun tasdikini beklemek zorunda değilsinizdir. türkiye'de esas zor olan müslüman olmak değil, müslümanlığı istediği, inandığı ve bildiği gibi yaşamaktır.

devlet daireleri ve okullarda cami olmaz. yeryüzünün her tarafı camidir diye düşünen liseli genç insanlar buna aldırış etmeden izbe yerlerde, bodrumlarda yine de ibadetlerini yapmaya çalışırlar, bu sefer de medya bu durumu skandal olarak nitelendirir. bir kişi de "kardeşim bu insanlar hiç dilinizden düşürmediğiniz atatürk'ün memleketi emanet ettiği gençlerdir. hür iradeleri ile karar verip namaz kılmaktadırlar. bunun neresi skandal? onların karar verip bunu uygulamaya hakları yok mu?" diye sormaz. sorsa da yobaz damgasını yeyip oturur.

üçbeş tane eşkıya çapulcu ümraniyelerde patlatıcılarla yakalanır. sonradan meydana çıkar ki bu çapulcular zamanında bir de hakim öldürmüşlerdir. ama aklı evveller çıkar, bu da onların işi der. buradaki onlar ifadesi müslümanlar için değil dinini bildiği ve inandığı şekilde yaşayan, namaz kılan, kur'an-ı kerim okuyan, eşi, annesi, aile efradı tesettürlü olan insanlar için kullanılmıştır. gerçekler ortaya çıktığında da "ya biz yanılmışız, iftira atmışız. özür dileriz" diyecek erdeme sahip değillerdir üstelik.

şu ana kadar çankaya'ya çıkmış bütün cumhurbaşkanları da müslümandı. ama ne zamanki eşinin başı örtülü olan, namaz kılan, içki içmeyen bir müslüman oraya çıkmak için aday oldu, memleketin dört bir yanında bayraklarla mitingler düzenlendi. demek ki bu memlekette en kolay şey müslüman olmak aslında. müslümanlığını bildiği gibi yaşamak zor. zinde güçler nasıl bir müslümanlık istiyorlarsa öyle müslüman olmak zorundasın.
 Burdaki fikir ve görüşler bana ait değildir,İTÜ sözlukten ALINTIDIR
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2008, 09:27:47 Gönderen: sinepüryan » Logged

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi.İMAM-I AZAM
saadetli günler
Dost Üye
*

Tebrik +2/-0

« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2008, 21:11:15 »

bu olayı bir kuşa benzetin kuşun içi saman dolu olsun ama kanadı kagası tüyleri vs hepsi olsun o zaman o kuş ne işe yarar sorabilir miyim bu olayda öyle birşey evet namaz kılabiliyoruz oruç tutabiliyoruz ama bunu yanında kur anın yasakladığı şeyleri serbest bırakıyoruz bazı bahanelere sınağarak( zina serbestliği ve domuz eti satışı gibi)

ben hala okula giremiyorsam türbanım yüzünden ve hala bu yüzden canım yanmaya devam ediyorsa rahat değilim arkadaş ve kimseyede hakkımı helal etmiyorum baştakilere bunu olmasına vesile olmayanlara ve bu yasakları serbest bırakanlara helal etmiyorum
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2008, 21:12:01 Gönderen: saadetli günler » Logged

'Kabe'yi yıkmaya gelen Ebrehe'nin filleri, sahiplerini ezdiği gibi,bugün zalim devletlerin uçak,gemi ve tank filoları da yakında biri birini ezecek ve kendi sahiplerini yiyecektir.'
PROF.DR.NECMETTİN ERBAKAN
       'EMRİNDEYİZ HOCAM'
esra de
Yeni Üye
*

Tebrik +1/-0

« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2008, 23:00:17 »

selamün aleyküm sana sonuna kadar katılıyorum sadettli günler kardeşim   
hasret_kafesi
HASRET_KAFESİ
Forum Yöneticisi
*

Tebrik +20/-3

« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2008, 23:06:59 »

ALLAH razı olsun sinepüryan kardeşim. çok güzel bir noktaya değinmişsin. Rabbim yardımcımız olsun inşALLAH. Zor ama bizler zorluklarla savaşmalıyız. Asıl kolay olanda herşeyden elini ayağını şekip kaçmak olsa gerek.

İradesini, sonsuz meşietle birleştirebilmiş, fakrını gına, aczini de aynı kudret haline getirebilmiş, şevk ü şükürle çoşkun bir Hakk eri, bu güç kaynaklarını yerinde ve sahibine vefa hissiyle kullanabildiği sürece katiyen yenilmez...
saadetli günler
Dost Üye
*

Tebrik +2/-0

« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2008, 13:13:35 »

selamün aleyküm sana sonuna kadar katılıyorum sadettli günler kardeşim  
Wink
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2008, 13:14:03 Gönderen: saadetli günler » Logged

'Kabe'yi yıkmaya gelen Ebrehe'nin filleri, sahiplerini ezdiği gibi,bugün zalim devletlerin uçak,gemi ve tank filoları da yakında biri birini ezecek ve kendi sahiplerini yiyecektir.'
PROF.DR.NECMETTİN ERBAKAN
       'EMRİNDEYİZ HOCAM'
Sayfa: 1
Bu Konuyu Gönder | Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: